Ajankohtaista

Innovatiivinen Pyhäjärvi Callio Underground Greenhouse seminaari

Keskiviikkona 21.3 järjestettiin Pyhäjärvellä kaupungintalon valtuustosalissa Pyhäjärvi Callio Underground Greenhouse seminaari. Seminaari keräsi osallistujia niin Pyhäjärveltä, lähimaakunnista kuin muutamia myös pääkaupunkiseudulta asti. Päivän ohjelma koostui eri tahojen puheenvuoroista sekä kaivosvierailusta Pyhäsalmen kaivoksessa. Saadun palautteen perusteella seminaarin osallistujat kuin seminaarin järjestäjätkin kokivat saaneensa uutta tietoa sekä näkemystä tämän päivän sisätilakasvintuotannosta ja siihen liittyvästä tekniikasta. Voidaan siis sanoa, että seminaari ylsi tavoitteeseensa.

Aamu lähti käyntiin Pyhäjärven vt. kaupunginjohtaja Henrik Kiviniemen tervehdyksellä, jonka jälkeen Callion ohjelmajohtaja Sakari Nokela esitteli kaivoksen uusiokäytön kärkihankkeita. Tämän jälkeen pureuduttiin päivän pääteemaan eli kasvinviljelyyn kaivoksessa. Pyhäsalmen kaivoksen maanalaisen infran uusiokäyttö hankkeen projektipäällikkö Kimmo Pennanen avasi kuulijoille minkälainen infra kasvintuotannolle on rakennettu ja mistä eri osa-alueista se koostuu. Ennen lounasta ääneen pääsivät vielä Luonnonvarakeskukselta tutkimusassistentti Outi Holappa sekä vastaava tutkija Oili Tarvainen, jotka kertoivat kasvintuotantoa kaivoksessa hankkeesta ja tähänastisista kasvintestauksen tuloksista.
Iltapäivällä olivat esitysvuorossa rahoittajan edustaja Kukka Kukkonen Ely-keskuksesta, Pasi Ainasoja Natural Indigo Finland Oy:stä, Lars Aikala Valoya Oy:ltä, Robert Jordas Robben Pikku Puutarhasta sekä Jyrki Jalkanen kauppapuutarhaliiton toiminnanjohtaja.

Ohjelma oli monipuolinen ja tilaisuudessa saatiin kuulla eri tahojen puheenvuoroja, jotka piti tilaisuuden mielenkiintoisena alusta loppuun. Kirsikkana kakun päällä vierailu Pyhäsalmen kaivoksessa, missä vieraat pääsivät tutustumaan päätason(1410m) tiloihin sekä +660 tason kasvintuotantotiloihin.

Pyhäjärven Kehitys Oy yhteistyökumppaneineen kiittää kaikkia seminaariin osallistujia!

Jatkamme tästä yhdessä hankkeen vientiä eteenpäin. Ota yhteyttä, jos olet kiinnostunut kasvintuotannosta Pyhäsalmen kaivoksessa.

0