Ajankohtaista

Kansainvälisen televisiosarjan kuvaukset alkoivat Pyhäjärvellä (lehtijuttu www.kp24.fi)

Kansainvälisen televisiosarjan kuvaukset alkoivat Pyhäjärvellä – noin 50 hengen kuvausryhmä toi säpinää pikkukaupungin adventinviettoon

Antti Savela Keskipohjanmaa+ | Ti 27.11.2018

Kansainvälisen televisiotuotannon kuvaukset ovat alkaneet Pyhäjärvellä tällä viikolla.

Pyhäjärven kaivoksessa ja muualla pikkukaupungissa kuvataan tv-sarjaa, jonka nimenä on The White Wall. Sarjan tuottaa yksi maan suurimmista televisiotuotantoyhtiöistä Moskito Television Oy.

Sarjan ovat tilanneet SVT ja Yle samanlaisena yhteistuotantona kuin Tanskan ja Ruotsin televisiot tekivät kuuluisan Silta-sarjan.

Marraskuusta maaliskuulle kuvattavan sarjan tuotannossa pyörii noin 50 henkilöä ja sen kuvaukset alkoivat Iisalmessa viikko sitten. Nyt tuotanto on siirtynyt Pyhäjärvelle, jossa pääosa sarjan tapahtumista kuvataan kaivoksessa ja muutamassa yksityiskodissa.

SVT ja Yle eivät ole vielä julkaisseet tuotannon roolitusta. Sarjan ohjaavat Aleksi Salmenperä Suomesta ja Anna Zachrisson Ruotsista. Pääosa näyttelijöistä tulee kuitenkin Ruotsista, ja sarjassa puhutaan ruotsia, koska sen tapahtumat sijoittuvat keskiruotsalaiseen pikkukaupunkiin.

Pyhäjärven Kehityksen toimitusjohtaja Risto Alaheikka pitää suurtuotantoa erittäin suurena asiana Pyhäjärven kaupungille. Iso kuvausryhmä virkistää katukuvaa ja tuo Pyhäjärvelle myönteistä julkisuutta ja mainetta. Tavoitteena on myös rakentaa Pyhäjärven kaivokseen isot tilat myös muille mahdollisille tuleville kuvausryhmille.

Lue myös sivuilla: www.kp24.fi

The White Wall on viikon nimi Pyhäjärvellä. Pikkukaupungissa voi bongata kansainvälisiä tähtiä. Tuotanto ei vielä paljasta keitä...Kuvassa Pyhäjärven elinkeinojohtaja Risto Alaheikka ja televisiotuotannon tuottaja Hanna Vuorinen Moskito Televisionista. He keskustelivat tuotannosta marraskuun alussa.
0