Ajankohtaista

22 uutta yritystä Pyhäjärvelle vuonna 2018

Pyhäjärvelle perustettiin viime vuonna 22 yritystä. Huhti- ja heinäkuussa kaupparekisteriin merkittiin eniten uusia yrityksiä eli neljä kumpanakin. Marraskuussa ei puolestaan rekisteröity yhtään uutta yritystä. Osa uusien yritysten rekisteröinneistä perustuu yritysten sellaiseen omistajan- tai sukupolvenvaihdokseen, jossa perustetaan uusi yritys jatkamaan toimintaa.

Viime vuonna 15 yritystä lakkasi olemasta. Syys- ja lokakuussa kaupparekisteristä poistettiin eniten yrityksiä eli neljä kumpanakin. Useampana kuukautena ei poistettu yhtään yritystä. Yksi yritys sekä perustettiin että poistettiin eli se toimi vain ns kesäkauden ja on siten sekä uusissa että lakanneissa yrityksissä. Osa lakanneiden yritysten rekisteröinneistä perustuu sellaiseen omistajan- tai sukupolvenvaihdokseen, jossa toiminut yritys lakkaa.

Näin yritysten lukumäärä Pyhäjärvellä kasvoi viime vuonna seitsemällä (nettolisäys). 

Pyhäjärvellä on 446 yritystä, joista Nivala-Haapajärven seutu NIHAK ry:n pitämässä julkisessa rekisterissä on 381 yritystä:
http://kauppatori.kpk.fi/Palveluhaku.aspx?q=&c=Pyh%C3%A4j%C3%A4rvi&t=1%3E
Osa olemassaolevista yrityksistä ei halua olla tässä julkisessa rekisterissä ja osalla ei ole tällä hetkellä toimintaa eli ovat ns pöytälaatikkoyrityksiä.

Uusista yrityksistä julkisessa rekisterissä ovat muun muassa Ahmax Oy, Heino Tolonen, Pyhäjärven Laivaristeilyt Oy, Urakointi A. Mustaparta ja ZEENA.

Suomessa perustettiin viime vuonna lähes 36.000 uutta yritystä, mikä on lähes 2.000 edellisvuotista enemmän:
https://www.prh.fi/fi/kaupparekisteri/yritystenlkm/rekisteroidytyritykset.html

0