Ajankohtaista

Finnvera: Yritys, autamme koronan aiheuttamassa poikkeustilanteessa

Finnvera suhtautuu joustavasti kaikkiin koronaviruksen aiheuttamiin rahoituksen järjestelytarpeisiin. Meillä on valmius kasvattaa pk-yritysrahoitusta merkittävästi ja auttaa yritykset yli kriisistä. Yrityksellä tulee olla pidemmän aikavälin kannattavan toiminnan edellytykset.

Ota ajoissa yhteys omaan pankkiisi

Suosittelemme asiakkaitamme toimimaan seuraavasti:

  1. Ota yhteys omaan pankkiisi mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
  2. Finnvera ja pankit joustavat maksujärjestelyissä, ja niistä kannattaa sopia oman pankin kanssa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
  3. Finnvera mahdollistaa pankin myöntämän käyttöpääoman takauksella.

Tarvitsetko lyhennysvapaita kuukausia

Jos Finnvera on taannut pankkilainasi, Finnvera myöntää pankille luvan antaa lyhennysvapaata takaamiinsa lainoihin.

Jos sinulla on lainaa suoraan Finnverasta, voit hakea kuuden kuukauden lyhennysvapaata sähköisellä hakemuksella sähköisessä asioinnissamme.

Lyhennysvapaan aikana maksat vain korot ja kulut.

  • Finnvera ei korota pankkilainoille antamiensa enintään 300 000 euron takauksien takausprovisiota.
  • Finnveran lainoissa ja luotollisen tilin takauksissa marginaalia tai takausprovisiota ei koroteta, jos kokonaisvastuut ovat enintään 300 000 euroa.

Jos olet saanut valtiontukea muista lähteistä, voidaan hintaa joutua lainsäädännön nojalla korottamaan. Perimme muutoksesta vain 50 euron toimitusmaksun. Suuremmissa lainoissa tai takauksissa muutos hinnoitellaan tapauskohtaisesti. Pyrimme käsittelemään hakemukset mahdollisimman nopeasti, mutta huomioithan että palvelu saattaa olla ruuhkautunut.

Toivomme, että käytätte sähköistä asiointiamme osoitteessa online.finnvera.fi. Kannustamme asiakkaitamme tekemään realistiset ennusteet tuloista ja menoista sekä olemaan ajoissa yhteydessä omaan pankkiin, jos lisärahoitusta tarvitaan.

Finnveran ratkaisut käyttöpääomatarpeisiin

Finnveran alkutakaus ja pk-takaus soveltuvat myös koronaviruksen aiheuttamiin käyttöpääomatarpeisiin.

Alkutakaus on tarkoitettu enintään kolme vuotta toimineille yrityksille ja pk-takaus yli kolme vuotta toimineille.

Pk-takauksella voidaan kattaa korkeintaan 150 000 euron laina. Pk-takaus on lisäksi edelleen käytettävissä kasvuhakuisten pk-yritysten investointien ja käyttöpääoman rahoitukseen.

Lue lisää alkutakauksesta ja pk-takauksesta:

Finnvera-takaus

Finnvera-takaus on tarkoitettu vakuudeksi erilaisiin pk-yritysten kotimaisiin rahoitustarpeisiin kuten investointeihin, käyttöpääomaan tai liiketoiminta- tai yrityskauppojen vaatimaan rahoitukseen. Finnvera-takauksen avulla voidaan taata myös pk-yritysten koronaviruksesta johtuvia lisääntyneitä käyttöpääomatarpeita, jos Finnveran alkutakaus tai pk-takaus ei sovellu yrityksen tilanteeseen. Takauksen osuus luotosta tai muusta rahoitussitoumuksesta on yleensä 50-80 %.

Lue lisää Finnvera-takauksesta:

Näin palvelemme

Haluamme huolehtia asiakkaidemme, sidosryhmiemme ja henkilöstömme turvallisuudesta, ja olemme siksi lisänneet etätyöskentelyä Finnverassa.

Asiakaspalvelumme palvelee normaaliin tapaan chatissa ja puhelimitse numeroissa:

  • Rahoitusneuvonta Puh. 029 460 2580
  • Laskut ja muu asiointi Puh. 029 460 2790

Rahoitushakemukset voi tehdä sähköisessä asioinnissamme.

Alkutakausta ja pk-takausta haetaan pankin kautta, ja yrityksen kannattaa olla suoraan yhteydessä pankkiin, joka toimittaa hakemuksen Finnveraan.

0