Ajankohtaista

Pyhäjärvellä pääosin kuvattu White Wall -draamasarja pyörii jo Ruotsin televisiossa SVT1 kanavalla

Marraskuussa sarja tulee YLE:n kautta myös Suomessa katsottavaksi.

Suomessa kuvattu jännityssarja White Wall ei ole tavanomainen pohjoismainen draama – “Sarja ei matki muita vaan hiihtelee omia latujaan”

Marraskuussa 2018 Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevassa Pyhäjärven kaupungissa kuhisi. Yli 50 henkilön kuvausryhmä oli tullut kuvaamaan White Wall -sarjaa, joka tulisi olemaan tähän asti kallein Suomessa tehty tv-sarja. Sarjan tarina on kuitenkin budjettiakin suurempi.

Hylätyllä kaivoksella viimeistellään maailman suurinta ydinjätteiden loppusijoituspaikkaa, kun louhintatöiden yhteydessä tapahtuu ennakoimaton räjähdys. Onnettomuuspaikkaa tutkittaessa miljardeja vuosia vanhan peruskallion keskeltä löytyy pala valkoista seinää, jonka olemassaololle ei tunnu löytyvän loogista selitystä. Ylen ja SVT:n ensimmäinen suuri yhteistuotanto White Wall ei ole tyypillinen suomalainen draama, vaan tarinassa yhdistyvät jännitys ja scifistä tutut elementit.

0