Ajankohtaista

Elokuvalla elinvoimaa, teeveellä tuohta

Kolme elokuvaa ja kaksi tv-tuotantoa ovat tuoneet pelkästään Oulun seudulle n. 3,5 miljoonaa euroa viimeisen kolmen vuoden aikana. Mitä tuotannon saaminen paikkakunnalle tarkoittaa elinvoimalle, yrittäjille, tuotantoyhtiölle, paikallisille ja alueen maineelle?

Kolme elokuvaa ja kaksi tv-tuotantoa ovat tuoneet pelkästään Oulun seudulle n. 3,5 miljoonaa euroa viimeisen kolmen vuoden aikana. Mitä tuotannon saaminen paikkakunnalle tarkoittaa kunnan elinvoimalle, yrittäjille, tuotantoyhtiölle, paikallisille ja Pohjois-Pohjanmaan maineelle?

Tervetuloa suoraan Pohjoinen kulttuurivirta -kanavan lähetykseen Oulaisten Kinokulmasta 1.12. klo 19-21. Lähetyksessä poristaan siitä, millaisia vaikutuksia elokuva-ja tv-tuotannoilla on Pohjois-Pohjanmaan paikkakunnille. Lähetys on katsottavissa Pohjoinen kulttuurivirta -kanavan Facebook-sivuilta ja jälkikäteen myös osoitteessa www.pohjoinenkulttuurivirta.fi.
Illan juontaa omaehtoisesta elokuvatuotannosta vastikään väitellyt kulttuurituottaja Jetta Huttunen. Keskustelua käyvät Reetta Turula, elokuvakomissaari Pohjois-Suomen elokuvakomissiolla BusinessOulussa, Jukka Vidgren, Mutant Koala Picturesin tuottaja ja ohjaaja, Tapani Launonen, location scout ja elokuva-alan moniammattilainen ja Risto Alaheikka, Pyhäjärven kehitys Oy:n toimitusjohtaja.

Lähetyksessä nähdään myös Oulaisten Valovoiman syksyn kuvia, duo Henna Hannulan (haitari) ja Samuli Hannulan (viulu) esitys sekä Essi Rahjan lavarunoutta.

Pohjoinen kulttuurivirta on pohojosen oma telekkari! Kanavan tarkoituksena on nostaa esille kulttuuria ja puheenaiheita pohjoisesta näkökulmasta. Pohjoinen kulttuurivirta aloitti lähetyksensä elokuussa 2020 Oulun juhlaviikoilla. Lähetyksiä jatketaan ympäri Pohjois-Pohjanmaata.

Tapahtumaa tuottaa Oulun kulttuuritapahtumayhdistyksen Elämysten tapahtumamaakunta -hanke, joka saa rahoituksensa alueen kunnilta ja Euroopan maaseuturahastolta.

0