Monet elinkeinopalvelut ovat jo sähköisiä ja kehitys jatkuu edelleen kuluvana vuonna. Rahoituksen hakeminen tapahtuu pääasiassa sähköisesti käyttämällä yrityksen KATSO-tunnistetta tai verkkopankkitunnuksia. Yhteydenpito helpottuu ja nopeutuu internetin avulla. Yhteydet ovat suojattuja, eivätkä tiedot leviä ulkopuolisille.

FINNVERAN rahoitustuotteet uudistuivat vuodelle 2015 jonkin verran. Finnveran pienrahoituksen maksimi nousee 35.000 eurosta 50.000 euroon. Pientakaus aloittaville yrityksille on huhtikuusta 2015 alkaen max 80.000 euroa ja max 80% hankkeesta. Lisäksi Finnvera voi rahoittaa mm. käyttöpääomaa, investointeja, vientikauppaa ja yrityskauppoja/sukupolvenvaihdoksia erilaisilla rahoitusinstrumenteilla yhdessä pankkien kanssa.

ELYn suositut räätälöidyt kehittämispalvelut ovat myös uudistuneet. Huippuluokan asiantuntijat ovat palveluksessasi jopa 80% tuella. Ensin yritys täyttää verkossa kehittämiskartoituksen, jonka perusteella ELYn asiantuntijat auttavat yrityksen eteenpäin varsinaisten asiantuntijapalveluiden pariin. Tuetut päivähinnat ovat analyysin 220 eurosta konsultoinnin 300 euroon. Tutustu palveluihin ja täytä tarvittaessa kehittämiskartoitus verkossa www.yritystenkehittamispalvelut.fi
ELYn investointituet jatkuvat pääasiassa samoin tukiehdoin kuin aiemminkin. Investointien max tukiprosentti on pienille yrityksille 35%. Maaseuturahaston yritystukien haku avautunee sähköiseen hakuun huhtikuun aikana.

NIHAKin hallinnoimat kehittämishankkeet ovat alkaneet kansainvälistymisen osalta ja ensimmäiset messu- ja kauppamatkat on jo toteutettukin. Jos sinulla on kv-suunnitelmia, ota yhteys NIHAKin yrityspalvelupäällikköön tai vientiasiantuntija Ari Alakankaaseen (040-684 6400).

Rahoitus on haussa yritysten henkilöstön koulutushankkeeseen, joka pitää sisällään myös ICT-osion yritysten palvelujen ja tuotteiden digitalisoimisen kehittämiseksi. Internet on tulossa voimakkaasti myös tuotteiden osaksi. Tiedotamme heti lisää, kun rahoitus hankkeelle varmistuu.

NIHAK tekee tänä keväänä soittokierroksen kaikkiin rekisterissämme oleviin yrityksiin. Tarkoituksena on päivittää yrityksen tiedot ja saada tietoa mahdollisista kehittämistarpeista. Siinä yhteydessä on mahdollisuus päivittää myös sähköpostiosoitteet, jotta esim. UUTISKIRJEEMME tavoittaisi mahdollisimman monta yritystä. Siinä on yleensä ajankohtaista tietoa yrityksen tarvitsemista asioista ja mahdollisista muutoksista eri palveluissa jne. Emme luovuta tietoja suoramarkkinointikäyttöön!