Rahoituksen hakeminen tapahtuu pääasiassa sähköisesti käyttämällä yrityksen KATSO-tunnistetta tai verkkopankkitunnuksia. Yhteydenpito helpottuu ja nopeutuu internetin avulla. Yhteydet ovat suojattuja, eivätkä tiedot leviä ulkopuolisille.

FINNVERAN rahoitustuotteet vuodelle 2021. Suuremmissa rahoitustarpeissa tai silloin, kun alkutakaus tai pk-takaus eivät muuten sovellu hankkeen rahoitukseen, yritys voi hakea Finnvera-takausta tai Finnvera-lainaa itse suoraan Finnveralta. Finnvera-lainan vähimmäismäärä on 2.1.2020 lähtien 50 000 euroa. Alkutakauksen ehdot aloittaville yrityksille on max 80.000 euroa ja max 80% hankkeesta. Lisäksi Finnvera voi rahoittaa mm. käyttöpääomaa, investointeja, vientikauppaa ja yrityskauppoja/sukupolvenvaihdoksia erilaisilla rahoitusinstrumenteilla yhdessä pankkien kanssa.

ELY-keskuksen suosituissa räätälöidyissä kehittämispalveluissa huippuluokan asiantuntijat ovat palveluksessasi jopa 80% tuella. Ensin yritys täyttää verkossa kehittämiskartoituksen, jonka perusteella ELYn asiantuntijat auttavat yrityksen eteenpäin varsinaisten asiantuntijapalveluiden pariin. Tuetut päivähinnat ovat analyysin 220 eurosta konsultoinnin 300 euroon. Tutustu palveluihin ja täytä tarvittaessa kehittämiskartoitus verkossa tästä . Isompiin kehittämishankkeisiin voi hyödyntää ELY-keskuksen yrityksen kehittämisavustusta. Avustusta on mahdollista saada maksimissaan 50 % avustuksen perusteena olevista hyväksyttävistä menoista. Investointituki voi yrityskoon ja tukialueen perusteella olla enintään 10–35 % avustuksen perusteena olevista menoista.

Maaseuturahaston yritystuet ja yritysryhmähankkeet edistävät osaltaan myös alueen toipumista koronapandemian aiheuttamista haitoista. Investointituen tasot vaihtelevat yrityksen koon, toimialan ja ELY-keskusalueen mukaan 20–40 %. Investoinnin toteutettavuustutkimus on tarkoitettu asiantuntijapalveluiden hankintaan. Tuki ensiasteen jalostusyrityksille on 40 % hyväksytyistä kustannuksista.  Muille yrityksille de minimis tukena maksimissaan 50 % hyväksytyistä kustannuksista. Perustamistuki uudelle yrittäjälle yrityksen perustamiseen tai toimivalle yritykselle liiketoiminnan uudistamiseen. Tuki 5000€-35000€. Kokeilutuki uuden yritystoiminnan aloittamiseen liittyviin kokeiluihin 2000€-10000€. Yritysryhmähanke 3 – 10 yritystä. Ryhmä kehittää toimintaansa sekä yhteisillä kehittämistoimenpiteillä että yrityskohtaisesti. Tavoitteena voi olla esimerkiksi tuotannollisen yhteistyön kehittäminen, markkinointi- ja myyntiyhteistyön kehittäminen tai tuoteperheen suunnittelu. Tukitasot: koordinointi- ja aktivointihankkeet, tuki 100 %, tiedonhankintahanke, tuki 80 % (teollinen tutkimus), tuotteiden, palveluiden ja prosessien kehittämishanke, tuki 60 % (kokeellinen kehittäminen), yritysryhmän kehittämishanke, tuki 75 %, koulutushanke yritysryhmälle, tuki 75%. Yritys maksaa 25 % kokonaiskustannuksista yksityisenä rahoitusosuutena hankkeen hallinnoijalle

Business Finlandilla on useita erilaisia rahoitustyökaluja (mm. innovaatioseteli, tempo, explorer-perhe, energiatuki) yritysten erilaisiin kasvu- ja kehitysvaiheisiin.

NIHAKin hallinnoimat kehittämishankkeet auttavat yrityksiä mm. kansainvälistymisessä, myynnissä ja digiasioissa. Jos sinulla on kv-suunnitelmia, ota yhteys NIHAKin yrityspalvelupäällikköön tai vientiasiantuntija Ari Alakankaaseen (040-684 6400).

Ota yhteyttä 0405268121 ja haemme sinulle sopivaa rahoitusta!