Messu- ja markkinointituki

Messu- ja markkinointituki on 50 % ja enintään 250 € hyväksyttävistä kustannuksista (alv 0 %) / kalenterivuosi / yritys. UUSILLE YRITYKSILLE tuki niiden ensimmäisenä toimintavuonna (12 kk) on 50 % ja enintään 500 € hyväksyttävistä kustannuksista (alv 0 %) / kalenterivuosi / yritys.
Messuihin liittyviä tukeen oikeuttavia kustannuksia ovat paikkamaksut ja siihen liittyvät kulut, mutta ei matka- tai majoituskulut.
Tuettavia markkinointikuluja ovat yrityksen kiinteistöön kohdistuvat valomainokset sekä mainostaulut, näyteikkuna- ja kuljetuskaluston teippaukset ja tarrat, kotisivujen teko tai niiden päivitys, markkinointimateriaalit (esitteet, sähköinen materiaali, kynät, roll-up -tuotteet ja banderollit, käyntikortit, työvaatteiden brodeeraus- ja painatuskulut), tienviitat (liikennevirasto), mutta ei lehtimainonta.

Koulutus- ja konsultointituki

Koulutus- ja konsultointituki on 50 % ja enintään 250 € (alv 0 %) kustannuksista / kalenterivuosi / yritys. UUSILLE YRITYKSILLE tuki niiden ensimmäisenä toimintavuonna (12 kk) on 50 % ja enintään 500 € hyväksyttävistä kustannuksista (alv 0 %) / kalenterivuosi / yritys.
Tukea saa sekä yrittäjän että työntekijöiden koulutukseen.
Tukeen oikeuttavaa konsultointia ovat asiantuntijapalvelut ja yrityksen liiketoiminnan kehittäminen.

Ilmetuki

Ilme- eli julkisivutuki on 50 % ja enintään 250 € (alv 0 %) kustannuksista / kalenterivuosi / yritys. UUSILLE YRITYKSILLE tuki niiden ensimmäisenä toimintavuonna (12 kk) on 50 % ja enintään 500 € hyväksyttävistä kustannuksista (alv 0 %) / kalenterivuosi / yritys.
Se on tarkoitettu yrityksen omistamien rakennusten ja pihojen ulkoisen yleisilmeen kohottamiseen, mutta ei investointeihin.

 

Muu tuki

Pyhäjärven Kehitys Oy voi mennä osakkaaksi aloittavaan tai laajentavaan yritykseen alle 25 %:n osuudella. Osakkuus on aina väliaikainen. Kehitysyhtiö voi myös myöntää markkinaehtoista lainaa merkittävien aloittavien, laajentavien tai Pyhäjärvelle muuttavien yritysten investointeihin. Tämä edellyttää yrityskiinnitystä ja riittävää yrittäjän omavelkaista takausta.

 

Pyhäjärven kaupungin elinkeinotuki

Pyhäjärven kaupunki voi myöntää uuden teollisuushallin rakentajille tukea:

1. että kaupungin omistavalta teollisuusalueelta aloittavalle, laajentavalle tai sijoittuvalle, omat toimitilansa itse rakentavalle yritykselle myönnetään teollisuustontin ostomahdollisuus 80%:n alennus kaupunginvaltuuston vahvistaman neliömetrihinnan mukaan lasketusta hinnasta.

Teollisuustonttien ostamismahdollisuus 80% alennuksella on voimassa vuoden 2021 loppuun saakka.